Architecture

Assembled House by Park + Associates in Singapore

Project: Gathered Home
Architect: Park + Associates
Location: Singapore
Photos by: The Studio Edge

Assemble the House by Park + Associates

Installed in the Home is a project that is located in Singapore, designed by Park + Associates, the same studio behind Greja House featured not long ago. Similarly enough, this home too features a bright design minimalist with some wood to break up the monotony. Unique even, Gather House overcome the regulatory limitations in the striking, layered design.

Assemble the House by Park + Associates in Singapore

We were tasked to make a new home for our clients family of five, who loves more than anything to spend time with each other, and simple perceived so. Immediately, we established our main aim to provide generous visual porosity through and in between the room in the house. This naturally causes us to take let’s watch the approach to interpret the client’s brief, while at the same time not lose the touch on create an intimate as well as necessarily private space for customers and young families.

The main entrance of the house approached through a series of granite steps. Deliberately using stone ground in the experience (and the house), crafting the way to one of the car lower porch level of the main habitable space. Through this, we have been able to reduce the level difference caused by the conditions set by the authorities.

Assemble the House by Park + Associates in Singapore

Steer away from the conventional floor plate-upon-the floor plates connected by a central core, we strive to challenge ourselves in crafting multi-level layered experience as one traverses through the house. We feel that through this exercise in layers, we will be able to overcome the narrow site to create a space that is high and light-filled. Deal with the site constraints means that from the outside with a solid and strong planar shape, it is not expected that run through the interior space will be similar with a little never-ending, like the adventure. Pulled out space experience awaits as one enters the house – a series of little bursts of space.

Changes the volume of the various pockets of the space – from two times the volume of the living room, to the narrow staircase that release one out into the mezzanine to learn; coupled with the carefully-placed glass which facilitates the visual connection to and from space for a few levels, allows one to realize his own body in relationship to the scale of each space. This is a significant achievement for us, as we strive in our body of work to always come back to human scale, to how the body of someone who understands and fits within the designed space, in the house.

Park + Associates

Assemble the House by Park + Associates in Singapore

Assemble the House by Park + Associates in Singapore

Assemble the House by Park + Associates in Singapore

Assemble the House by Park + Associates in Singapore

Assemble the House by Park + Associates in Singapore

Assemble the House by Park + Associates in Singapore

Tags: gathered home, contemporary, exterior, home, house, interior, minimalist, modern, Park + Associates, place of Residence, Singapore

Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button